Lichada ligt op de noordelijkste punt van het eiland Evia. Dit eiland is ter hoogte van de hoofdstad Chalkida met een brug verbonden aan het vasteland. Evia is nog weinig toeristisch, alleen de Grieken zelf komen er in de maand augustus graag om zich terug te trekken uit het drukke Athene of Thessaloniki. Lichada zelf is een mooi dorp met een traditioneel karakter, dat gebouwd is op een berg vol met pijnbomen. Volgens de mythologie ontleent Lichada zijn naam aan Lichas, de dienaar van de held Hercules. De belangrijkste attractie van Lichada is de Heilige Kerk van de Hemelvaart van Panagia (Mary), die zich in het centrum van het dorp bevindt, bekend om het wonderbaarlijke pictogram van Panagia. Het religieuze Mariafeest wordt hier nog ‘groots’ gevierd. Oude vrouwtjes verzamelen zich ’s avonds op het plein om te praten terwijl de mannen in het café zitten. In het midden van het eiland bevinden zich beboste heuvels, watervallen en kloosters.
Vanaf het terras van het huis kijkt u over twee baaien van het eiland. Het dichtstbijzijnde strand (1 km) van Lichada is Kavos, langgerekt strand met ondiep water en fijn zand. Vanuit Kavos vertrekken in de zomermaanden regelmatig lokale caiques naar de prachtige eilanden Lichadonisia, wat ook wel de Malediven van Griekenland wordt genoemd.
Het benedendorp Agios Georgios, is een klein pittoresk vissersdorpje waar nog s’avonds geflaneerd wordt. Er zijn voldoende taverna’s zowel in het dorp als aan zee bij Kavos.
Grote plaatst vlakbij Lichada is de plaats Edipsos, van oudsher bekend als badplaats met natuurlijke thermale baden.

interactieve kaart

Het weer

Lichada
oktober 27, 2021, 10:46
Bewolkt
Bewolkt
13°C
gevoelstemperatuur: 12°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 66%
windsnelheid: 3 m/s WNW
Windstoten: 5 m/s
zonsopgang: 07:50
zonsondergang: 18:35
Verwachting oktober 27, 2021
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
16°C
windsnelheid: 1 m/s N
Windstoten: 3 m/s
max. UV-Index: 2
Meer verwachtingen...